Home / Werken bij / Corporate Sustainability consultant

Public Affairs stage

Op zoek naar een uitdagende stageplek in een dynamische omgeving met opdrachten voor aansprekende merken?

Verricht uiteenlopende taken ter ondersteuning van de adviseurs en maak kennis met veel aspecten van het werk binnen een public affairs kantoor om zo goed inzicht in het werk van je collega’s te verkrijgen. Kortom: een prachtige stage op het raakvlak van politiek, bestuur, media en bedrijfsleven.

Wat ga je doen?

» Monitoren van landelijke dagbladen, opiniemagazines en vakbladen: dagelijks zo’n 6 à 8 kranten en een aantal vakbladen en opiniebladen scannen op politiek nieuws, informatie die belangrijk is voor onze klanten, prospects en de markt waarin onze klanten opereren.
» Monitoren van agenda Tweede en Eerste Kamer en monitoren/identificeren van voor klanten relevante Kamerstukken.
» Volgen van debatten in de Tweede Kamer en hier verslag van doen (real-time en verslag achteraf), griffieverslagen van debatten verzamelen.

Diverse opdrachten ter ondersteuning van de adviseurs, bijvoorbeeld:

»Research doen via verschillende databanken, internet en hierover verslag uitbrengen naar adviseurs
»In kaart brengen van relevante politieke en ambtelijke stakeholders en gegevens hiervan bijhouden
»Het bijdragen aan presentaties en pitches voor klanten en prospects

De stage duurt 5 à 6 maanden.

Stage bij Hill+Knowlton Strategies

Hill+Knowlton Strategies is een communicatieadviesbureau dat door opdrachtgevers wordt ingeschakeld als het er echt om gaat. Ons bureau is met zijn ervaren team van specialisten als geen ander in staat om op hoog strategisch niveau te opereren en bedrijven en organisaties te helpen in de meest lastige omstandigheden. Of dat nu gaat om versteviging of bescherming van de bedrijfsreputatie, veranderende wetgeving, fusies en overnames, productintroducties of crises. In deze situaties richten wij ons op het beïnvloeden van stakeholders die voor onze opdrachtgevers relevant zijn via een grote verscheidenheid aan kanalen. Hill+Knowlton Strategies Nederland is met kantoren in Amsterdam en Den Haag een sterke lokale speler in een uitgebreid internationaal netwerk van meer dan 85 kantoren wereldwijd.

In Den Haag heeft Hill+Knowlton Strategies Nederland een Public Affairs kantoor waar verschillende adviseurs hun expertise inzetten bij politieke monitoring en research, contacten met overheidsorganisaties, multimediale bewustwordingscampagnes en issue- en crisismanagement. Zij zijn ervaren in het in kaart brengen van de politieke stakeholders en weten de weg in de politieke arena, de media, en in het opzetten en uitvoeren van strategieën voor communicatie via digitale en sociale media.

Hill+Knowlton Strategies stelt jaarlijks per 1 februari en 1 september een Public Affairs stage beschikbaar aan een talentvolle student. Tevens is er een mogelijkheid om een zomerstage te lopen in de maanden juli en augustus.

Wat vragen we van jou?

» Bezig met een HBO- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de richting van politiek, bestuurskunde geschiedenis, Europese studies, internationale betrekkingen
» Buitengewone interesse in (Nederlandse) politiek en bij voorkeur ook relevante ervaring daarin
» Enthousiasme en initiatief
» Een vlotte pen, analytisch vermogen en een kritische blik
» Een flinke dosis nieuwsgierigheid
» Grote interesse in en kennis van actuele politieke en maatschappelijke discussies
» Daadkrachtig optreden en stressbestendigheid
» Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
» Minimaal vier dagen beschikbaarheid voor de meewerkstage

Stagevergoeding

Voor deze stage ontvang je een maandelijkse stagevergoeding van € 650,- gebaseerd op een volledige werkweek.

Solliciteren?

Stuur jouw cv en motivatiebrief voor 21 augustus via e-mail naar Megan van Melle: megan.vanmelle@hkstrategies.com. Hopelijk tot snel!

Megan van Melle, Account Executive
E: megan.vanmelle@hkstrategies.com.

Wij streven ernaar binnen een week te reageren.