team

Wolter Hamelink

Wolter.Hamelink@hkstrategies.com

Home / Team / Wolter Hamelink

Back

Wie is Wolter Hamelink?

Wolter Hamelink is sinds medio 2006 Senior Consultant in de financiële communicatie groep van Hill+Knowlton Strategies. Hij draagt met zijn collega’s bij aan het versterken van de reputatie van en de waardering voor beursgenoteerde bedrijven bij beleggers, analisten en de financiële media. Met zijn track-record in de financiële sector, zowel in Nederland als het Verenigd Koninkrijk, met algemene communicatievaardigheden, is Wolter een gewaardeerd adviseur van beursgenoteerde bedrijven.

Hij heeft een brede algemene expertise van investment- en private banking, financiële producten en klantwensen op dit gebied. Hij heeft ook kennis van de Nederlandse pensioenfonds sector die veel communicatie uitdagingen heeft. Hij assisteerde Hill+Knowlton België als adviseur van CVC bij de beursgang van Bpost op de effectenbeurs van Brussel.

Wolter en zijn collega’s werken of hebben gewerkt voor financiële bedrijven, onroerend goed en private equity klanten zoals AAC Capital Partners, Vesteda en Vastned evenals (andere) beursgenoteerde ondernemingen als AkzoNobel en KPN. Hij was ook betrokken bij de beursgangen van Alfen, VolkerWessels, Takeaway.com en Intertrust. Hij neemt frequent deel aan projectteams in verschillende grensoverschrijdende en lokale M&A transacties. ​

In de dertig jaar vóór Hill+Knowlton Strategies heeft Wolter zowel aan particuliere als institutionele beleggers de ins & outs van beursgenoteerde bedrijven verduidelijkt, onder meer bij de voormalige Amro Bank en MeesPierson inclusief 4 jaar in Londen. Voor Nederlandse bedrijven organiseerde hij in de Londense City en Edinburgh roadshows en seminars. Hierna werkte hij als beleggingsadviseur en -analist bij Bank Labouchere en Independent Minds, een onafhankelijke Engelse aandelenresearch boutique, waar hij directeur van de Nederlandse vestiging was.

Expertises van Wolter Hamelink