team

Merel Zeilstra

Merel.Zeilstra@hkstrategies.com

Home / Team / Merel Zeilstra

Back

Wie is Merel Zeilstra

Merel Zeilstra weet relevante ontwikkelingen in politiek en maatschappij snel voor haar klanten te signaleren en te duiden om vervolgens te adviseren over een aanpak waarin zowel media als stakeholders van de juiste informatie worden voorzien. Zij kent de weg in politiek Den Haag en heeft inzicht in politieke verhoudingen en het belang van timing. Strategisch adviseren over de beïnvloeding van de besluitvorming, stakeholdermanagement en mediastrategie is haar kracht.

Binnen Hill+Knowlton werkt Merel aan diverse opdrachten waarin corporate communicatie en public affairs samenkomen. In het kader van kennisuitwisseling liep Merel intern mee bij Hill+Knowlton Strategies in Washington, waar zij leerde over grassroots campaigning als onderdeel van een public affairs strategie.  

Voor Merel bij Hill+Knowlton aan de slag ging, werkte zij in de Tweede Kamer als medewerker van een Tweede Kamerlid van de VVD. Merel was in deze rol verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met belanghebbenden en de voorbereiding van debatten en afspraken. 

Merel studeerde Amerikanistiek en rondde vervolgens de masteropleiding journalistiek en nieuwe media af. Tijdens de masteropleiding liep Merel drie maanden stage in New York bij correspondent Mars van Grunsven. Daarvoor deed ze ervaring op bij de redactie van Dagblad van het Noorden in Groningen. 

Expertises van Merel Zeilstra