team

Manuel Sosa Skrainka

Manuel.Sosa@hkstrategies.com

Home / Team / Manuel Sosa Skrainka

Back

Wie is Manuel Sosa Skrainka?

Met 17 jaar ervaring in verschillende sectoren en op 3 continenten, waarvan de laatste 13 jaar in duurzaamheid en ESG, heeft Manuel zich bij Hill+Knowlton Amsterdam gevoegd om leiding te geven aan de ESG-adviespraktijk, nadat hij bij HP Inc. leiding had gegeven aan ESG & Ecodesign voor de EMEA-markten.

Zijn ervaring begon in Venezuela na het afronden van zijn BSc. in Mechanical Engineering aan de UCV en MSc. Engineering Management aan UNIMET, toen hij in dienst trad bij Mercedes-Benz als coƶrdinator van het post-sales onderhoud en medeoprichter van een lokaal bedrijf voor automatiseringsapparatuur genaamd LSV Controles.

In 2009 ging Manuel naar het Rochester Institute of Technology (RIT) in het westen van NY, VS, waar hij zijn MSc. In Sustainable Engineering terwijl hij werkte voor het Toyota Production Systems Laboratory. In die tijd richtte hij het eerste Sustainability Office op bij RIT, was hij medeoprichter van KWG, een startup voor windenergie en stelde hij het technische project en de financieringsstructuur voor van een PV-Solar Array bij Bausch + Lomb, die in 2014 de 5e grootste was in de staat New York.

Vanaf 2013 verhuisde Manuel naar Amsterdam om bij de start-up SkyTree te werken als Business & Market Analyst. In 2015 stapte hij over naar HP en leidde hij Sustainability Compliance & Sales Engagements als Benelux Sustainability Manager. Vanaf 2020 beheerde hij de programma’s ESG, Ecodesign, Ecolabels en Green Claims, waarbij hij zijn brede ervaring combineerde in het helpen opzetten van verplichte niet-financiĆ«le rapportageoplossingen voor HP en via Digital Europe het mede ontwikkelen van ESG-regelgeving voor de CSRD, ESRS en EU Taxonomy.

Buiten zijn werk brengt Manuel graag tijd door in de natuur met zijn gezin en coacht hij tennis in Amsterdam.

 

Expertises van Manuel Sosa Skrainka