team

Jan-Paul van Term

Jan-Paul.vanTerm@hkstrategies.com

Home / Team / Jan-Paul van Term

Back

Wie is Jan-Paul?

Jan-Paul van Term houdt ervan om complexe problemen te analyseren en met creatieve oplossingen te komen. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als strategieconsultant met een specialisatie in commerciële strategie. Jan-Paul helpt organisaties met betere strategieën, grote transformaties en nieuwe businessmodellen. Hij is gemotiveerd om mensen te helpen anders naar zaken te kijken en op basis van hun sterkste eigenschappen zich verder te ontwikkelen. Als strategieconsultant is hij begin 2021 CEO geworden van Hill+Knowlton Strategies Nederland.

Binnen Hill+Knowlton focust Jan-Paul op Corporate Advisory. Hij adviseert cliënten op het gebied van nieuwe businessmodellen, governance, transformatie, digitalisering en strategie. Hij heeft uitgebreide ervaring in de energie-, consumentgoederen-, telecom- en farmaceutische industrie. Als CEO is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten in Nederland en vormt hij ook een verbinding naar WPP en het internationale netwerk van Hill+Knowlton.

Voordat Jan-Paul bij Hill+Knowlton begon was hij senior partner bij KPMG waar hij verantwoordelijk was voor de Customer Advisory-praktijk in Nederland. Daarvoor was hij tot 2016 partner bij de internationale strategie-consultingfirma Kearney, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de Energy-praktijk in Kearney’s Global Digital Team. Hij was van 2003 tot 2010 partner bij Quintel Strategy Consulting en van 1995 tot 2001 projectleider bij The Boston Consulting Group. Hij startte zijn carrière als projectmanager bij Unilever in 1991.

Jan-Paul is lid van de Raad van Commissarissen van TAUW, een leidend Europees Environmental Consulting-bureau. Hij was van 2017 tot 2021 lid van de Raad van Advies van Mega Windforce, een windenergie-startup. Hij is Academic Coach in consulting bij de Rotterdam School of Management.

Jan-Paul studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en hij haalde in 1996 zijn MBA op INSEAD. Hij volgde de commissarisopleidingen New Board Program aan Nyenrode en IN-BOARD Academy van INSEAD.

Expertises van Jan-Paul van Term