team

Jack de Vries

Jack.deVries@hkstrategies.com

Home / Team / Jack de Vries

Back

Wie is Jack de Vries?

Jack de Vries weet ingewikkelde problemen snel te analyseren en van adequaat advies te voorzien. Zowel de wereld van het openbaar bestuur als van de media hebben daarbij geen geheimen voor hem. Jack helpt bedrijven te overleven in de mediacratie. Dat kan een actueel reputatieprobleem zijn of de wens om de besluitvorming te beïnvloeden. Zijn kerncompetentie is stakeholdermanagement. Dat betreft zowel de media, beslissers als mogelijke steunzenders binnen de branche.

Als voormalig woordvoerder, strategisch adviseur en bewindspersoon heeft hij op tal van beleidsterreinen ervaring kunnen opdoen. Met die ervaring draagt hij sinds 2011 bij aan het succes van Hill+Knowlton strategies in Nederland.

Binnen de directie van Hill+Knowlton is Jack verantwoordelijk voor de public affairs praktijk. De kern van effectieve lobby is herkennen van de trends, het bedenken van alternatieven, het bouwen van coalities en het overtuigen van de relevante stakeholders. Dat richt zich niet alleen op de landelijke politiek, maar ook op provinciale- en gemeentelijke overheden. Bijvoorbeeld in het realiseren van effectieve aanbestedingstrajecten voor infrastructuurprojecten. Ook het terrein van de volksgezondheid en – natuurlijk – veiligheid en defensie behoren tot de specialiteiten van Jack.

Voordat Jack bij Hill+Knowlton Strategies aan de slag ging, had hij zijn eigen adviesbureau Jack de Vries Communicatie Advies, dat hij oprichtte in juni 2010. Van december 2007 tot mei 2010 was hij staatssecretaris van Defensie in het 4e kabinet Balkenende. In die functie was hij verantwoordelijk voor personeel, materieel, vastgoed en ICT. Daarvoor was hij werkzaam als associate partner bij Boer en Croon Corporate Communicatie. In politiek Den Haag was hij vanaf 1997 achtereenvolgens Hoofd Voorlichting van de CDA-fractie, politiek adviseur van de minister-president en campagneleider voor de verkiezingen van 2006 en 2007.

Jack studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit en werd na zijn studie officier voorlichter/journalist bij de Koninklijke Landmacht. Ook nu is hij nog actief als reserve-officier (lkol) bij het 1 CMI-commando. Regelmatig treedt hij in de Nederlandse media op als commentator over politiek en communicatie.

Expertises van Jack de Vries

Cases waar Jack de Vries aan meegewerkt heeft

Artikelen van Jack de Vries