team

Eske van Egerschot

Eske.VanEgerschot@hkstrategies.com

Home / Team / Eske van Egerschot

Back

Wie is Eske van Egerschot?

Eske van Egerschot is voormalig Tweede Kamerlid en sinds haar vertrek in 2006 werkzaam als trusted boardroom advisor en Public Affairs-specialist voor grote en middelgrote organisaties.
Met haar kennis en ervaring van de (internationale) politieke processen in Den Haag en Brussel heeft zij zich gespecialiseerd in Public Affairs en stakeholdermanagement in zowel de financiële sector – als Fast Moving Consumer Goods. Bij Hill+Knowlton zal Eske bestuurders en bedrijven adviseren over uiteenlopende complexe Public Affairs en Corporate communicatievraagstukken.

Door haar juridisch- politieke achtergrond is zij in staat de inhoud en het spel samen te brengen. Doordat ze de boardroom van binnenuit kent, kan zij complexe vraagstukken van zowel de klant als die van de andere relevante stakeholders goed overzien en interpreteren.

Eske is haar carrière begonnen in het notariaat bij KPMG. Kort daarna werd zij op 26-jarige leeftijd opgeroepen voor het Kamerlidmaatschap. Na een aantal turbulente politieke jaren, waar de opkomst van social media een heel nieuw politiek landschap vormgaf, heeft zij zich met haar kennis van Den Haag en Brussel voor diverse publieke en private organisaties ingezet. Zo was zij voorhaar komst bij Hill+Knowlton Strategies Director External Affairs voor Danone Nederland.

Eske studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden en heeft door de jaren heen verschillende keren als (gast) lector opgetreden bij verschillende universiteiten. Voor verschillende organisaties heeft zij toezichthoudende functies bekleed.

Expertises van Eske van Egerschot