team

Eske van Egerschot

Eske.VanEgerschot@hkstrategies.com

Home / Team / Eske van Egerschot

Back

Wie is Eske van Egerschot?

Eske is voormalig Tweede Kamerlid en sinds haar vertrek in 2006 werkzaam als trusted board room advisor en public affairs-specialist voor grote en middelgrote organisaties. Met haar kennis en ervaring van de politieke processen in Den Haag, Brussel maar ook internationaal, heeft zij zich gespecialiseerd in de Digitale Transformatie in het bijzonder in AI, kunstmatige intelligentie. Eske zal bestuurders en bedrijven adviseren over uiteenlopende complexe public affairs en corporate communicatievraagstukken die voortkomen uit de nieuwe uitdagingen waarvoor zij staan door de innoverende wereld.

Door haar juridische en ook politieke achtergrond brengt zij de inhoud en het spel samen. Doordat ze aan beide kanten van de bestuurskamertafel heeft gezeten, kan zij complexe problematiek van zowel de zijde van de klant als die van de andere stakeholders goed overzien en interpreteren.

Ooit begon zij haar carrière in het notariaat van KPMG, maar werd al op 26-jarige leeftijd opgeroepen voor het Kamerlidmaatschap. Na een paar turbulente politieke jaren, waar de opkomst van social media een heel nieuw politiek landschap vorm gaf, heeft zij zich met haar kennis van Den Haag en Brussel voor grote en middelgrote organisaties ingezet.

Voor haar komst bij Hill+Knowlton Strategies was zij Director External Affairs voor Danone Nederland.
Eske studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden en heeft verschillende keren als (gast) lector opgetreden bij verschillende universiteiten. Voor verschillende organisaties heeft zij toezichthoudende functies bekleed.

Expertises van Eske van Egerschot

Artikelen van Eske van Egerschot