Strategy Consultant Jan-Paul van Term wordt CEO van Hill+Knowlton Strategies Nederland

Home / Strategy Consultant Jan-Paul van Term wordt CEO van Hill+Knowlton Strategies Nederland

Back

Bij Hill+Knowlton Strategies in Nederland treedt Jan-Paul van Term in dienst als CEO. Hij volgt hiermee Jack de Vries op, die de afgelopen tien jaar in de directie van het bureau zat, waarvan de laatste drie jaar als CEO. De Vries wil zich, na tien jaar management, weer volledig concentreren op advisering van klanten, op het vlak van public affairs en crisis&issues management. Met Jan-Paul van Term haalt Hill+Knowlton een business strategy consultant binnen, met het oog op de uitbreiding van de dienstverlening naar nieuwe adviesproposities.

Van Term heeft eerder als equity partner bij onder andere AT Kearney en KPMG Advisory gewerkt. Hij heeft uitgebreide achtergrond en ervaring op het vlak van strategy consulting, met specifieke aandacht voor new business modellen, digitalisering en de ontwikkeling van commerciële strategieën voor zijn klanten.

Bij Hill+Knowlton Strategies gaat Van Term, naast de dagelijkse leiding, invulling geven aan de ambities van het bureau om haar ‘corporate advisory’ proposities uit te breiden. Daarbij kijkt Hill+Knowlton naast haar huidige corporate adviespraktijk op het vlak van reputatiemanagement, crisis&issues en communicatie rond financiële transacties, nadrukkelijk naar aanpalende consultancygebieden, zoals risk advisory, digitalisering, ESG consultancy en governance advisory.

“Het is helder dat er een convergentie optreedt bij consultancybureau’s”, zegt Melanie Faithfull Kent, verantwoordelijk voor de continentaal Europese activiteiten van Hill+Knowlton. “In toenemende mate raken vraagstukken elkaar: je kunt bijvoorbeeld reputatiemanagement niet meer los zien van de ESG strategie die een bedrijf volgt. Op die ontwikkeling willen wij inspelen, door onze corporate advisory-praktijk aan te vullen met kennis en expertise die onze positie in de board room verbreedt. Ons Amsterdamse kantoor zal hierin een pioniersrol vervullen. Toen Jack aangaf zich weer volledig op advieswerk te willen concentreren zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe leider met een iets ander profiel dan we normaal gesproken zouden zoeken. Met Jan-Paul halen we een leider binnen die heeft laten zien succesvol een board level adviesorganisatie uit te kunnen bouwen en leiden”.

Jan-Paul van Term heeft naast Kearney en KPMG ook Quintel Strategy Consulting, BCG en Unilever als voormalig werkgevers. De afgelopen twee jaar werkte hij als zelfstandig strategy consultant. Van Term heeft een MBA behaald bij INSEAD en is op dit moment ook commissaris bij ingenieursbureau Tauw en bij Mega Windforce. Van Term: “Hill+Knowlton biedt een mooie uitdaging, waar ik graag mijn tanden in zet. Aan de ene kant geeft het energie om een bureau van topconsultants in hun markt te leiden, en aan de andere kant vind ik het spannend om met Hill+Knowlton de verbreding op te zoeken, zonder daarbij de roots van het bureau los te laten”. Van Term zal toetreden tot het statutaire bestuur van Hill+Knowlton Strategies B.V..

Jack de Vries leidde het bureau vanaf maart 2018, eerst interim, daarna vast. In de loop van afgelopen jaar gaf hij aan het Europese management te kennen zich weer volledig op de adviespraktijk te willen concentreren en meer ruimte te willen hebben voor zijn maatschappelijke activiteiten. “Na tien jaar in de directie van een bureau als Hill+Knowlton heb je alle facetten van het management van zo’n organisatie wel leren kennen. Hill+Knowlton kent daarbij een goede traditie dat de CEO weer terugkeert naar de adviespraktijk. Bovendien biedt dit ook ruimte voor nieuwe impulsen.  Met de komst van Jan-Paul gaan we een nieuw tijdperk in en kunnen we onze focus op corporate consultancy letterlijk en figuurlijk een gezicht geven”, aldus De Vries.