Communicatiestage 4 september 2023 – 31 januari 2024

Hoe kunnen we de opinie van verschillende stakeholders beïnvloeden als het gaat om de duurzaamheidsinspanningen van een multinational? Hoe versterken we het diversiteitsbeleid van één van de grootste werkgevers van Nederland? Welke influencers schakelen we in bij een lancering van een nieuw product?

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vragen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Hill+Knowlton Strategies is een strategisch communicatieadviesbureau, met meer dan 85 kantoren wereldwijd, dat door opdrachtgevers wordt ingeschakeld als het er echt om gaat. Wij helpen bedrijven en organisaties in de meest uiteenlopende en vaak uitdagende omstandigheden, op het gebied van het beschermen en verbeteren van bedrijfsreputaties, mediarelaties, productintroducties, crises en overnames. In deze situaties richten wij ons op het beïnvloeden van de stakeholders die voor onze opdrachtgevers relevant zijn.

Vind je het leuk en interessant om mee te werken bij een bedrijf dat zich beweegt op het snijvlak van bedrijfsleven, politiek en media? Dan is een communicatiestage bijHill+Knowlton Strategies iets voor jou. Elk voor- en najaar hebben we plek voor twee of drie PR-stagiairs. Het uitgangspunt is een fulltimestage (37,5 uur) van circa vijf maanden.

Stage bij Hill+Knowlton Strategies
Stagelopen bij Hill+Knowlton Strategies in Amsterdam betekent dat je meteen veel verantwoordelijkheden krijgt. Als stagiair maak je echt onderdeel uit van ons team en betrekken we je zoveel mogelijk bij verschillende activiteiten. Je krijgt inzicht in de wereld van communicatie, waarbij we alle opinies en invalshoeken meewegen in ons advies aan de klant. Er wordt hard gewerkt in de diverse klantteams, maar de werksfeer is open en informeel en eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd.

We hechten er bijzonder aan dat ons team bestaat uit collega’s met verschillende achtergronden en perspectieven en dat zij een fijne werkomgeving hebben. Dat maakt ons sterk in ons werk.

De werkzaamheden lopen sterk uiteen en zijn deels afhankelijk van welke klanten onderdeel zijn van jouw portfolio. Je kunt onder meer gevraagd worden om je collega’s binnen de klantteams te assisteren bij het verzamelen van relevante berichtgeving over een klant, sector of een specifiek issue of helpt bij het maken van media-analyses, concurrentieanalyses of stakeholderanalyses. Ook zou je voor projecten mee kunnen denken over de creatieve invulling van een productintroductie, draai je mee tijdens brainstorms en ben je aanwezig bij meetings en presentaties. Social media komt ook vaak aan bod, waarbij je relevante content creëert voor toonaangevende merken of contact onderhoudt met en vragen beantwoordt van influencers. Op deze manier proberen we onze stagiairs zo goed mogelijk te betrekken bij het klantwerk en ze de kans te geven om ook zelf initiatief te nemen.

Ons kantoor
Wij zijn gevestigd in de WPP Campus ‘Amsteldok’ (loopafstand van Station Amsterdam Amstel). Het pand is van alle gemakken voorzien: ’s ochtends kun je versie koffie halen bij de koffiebar, je kunt in de co-working spaces werken en op vrijdag borrelen op het dakterras met uitzicht over Amsterdam. Om de cohesie binnen kantoor te bevorderen, lunchen we gezamenlijk en daarnaast hebben we met regelmaat teamevents.

Wat bieden wij?
Tijdens je stage ontvang je een maandelijkse stagevergoeding van €650 (gebaseerd op een volledige werkweek) en word je vast begeleid door twee collega’s, ervaren in het begeleiden van stagiairs en stageopdrachten. Elke maand heb je een coachingsgesprek over je eigen ambities en wensen. Halverwege je stage is er een tussentijdsfeedbackgesprek waarin genoeg ruimte is om aan te geven wat je nog meer uit je stage wil halen. Daarnaast kun je altijd terecht bij andere Young Professionals, consultants en senior adviseurs met vragen.

Enthousiast?
Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar mischa.visser@hkstrategies.com. Hopelijk tot snel!

Mischa Visser, Senior Research Consultant
Hill+Knowlton Strategies Nederland
T: 020 – 404 47 07
E: mischa.visser@hkstrategies.com

Wij streven ernaar binnen een week te reageren