Home / Over ons

De Hill+Knowlton mentaliteit

Wat we doen en waarom

De adviseurs van Hill+Knowlton Strategies kennen de boardroom van binnenuit. Wij zijn er voor onze opdrachtgevers als het er echt om gaat: wij begrijpen wat hen drijft. Gecombineerd met diepgaande kennis van het speelveld waarin onze opdrachtgevers opereren, zijn adviseurs bij Hill+Knowlton dan ook ‘trusted advisors’. Het alsmaar toenemende belang van communicatie, in de boardroom én daarbuiten, onderstreept die rol. Vanuit een onafhankelijke, kritische houding en opererend in een groot internationaal netwerk voorzien wij onze klanten van het beste advies om acceptatie bij stakeholders te creëren. Dat zit in onze genen.

Onze expertises
Hill+Knowlton is een full-service communicatieadviesbureau, gevestigd in Amsterdam en in Den Haag. Het bouwen en beschermen van reputatie, het creëren van acceptatie en draagvlak onder stakeholders en het brengen van de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste doelgroep: dat is waar opdrachtgevers ons voor inschakelen. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers in uiteenlopende communicatiedisciplines bij de meest uitdagende opdrachten en communicatievraagstukken.
Als het er écht om gaat: dan zijn wij op ons sterkst.

Ons team
De adviseurs van Hill+Knowlton zijn vakmensen met jarenlange en unieke ervaring. Opdrachtgevers waarderen onze toegewijde, onafhankelijke en kritische benadering. Oplossingsgericht, integer en vanuit een heldere visie werken wij aan creatieve en effectieve oplossingen. Wij zijn trots op ons team en willen dat ook uitstralen. Samen gaan wij voor het allerbeste resultaat voor onze opdrachtgevers.

Trusted Advisor
Multi Stakeholder aanpak
Internationaal Netwerk

Internationaal Netwerk en WPP

Hill+Knowlton is al meer dan 45 jaar gevestigd in Nederland en maakt deel uit van een groot internationaal netwerk. Wij bedienen hen in samenwerking met onze andere internationale kantoren. Daarnaast maakt Hill+Knowlton onderdeel uit van WPP – het grootste marketing- en communicatiebedrijf ter wereld. Samen met de andere bureaus binnen WPP is Hill+Knowlton sinds 2019 onder één dak gevestigd in Amsteldok, Amsterdam.

Waar mogelijk versterken de verschillende bureaus elkaar met hun eigen expertises
om het beste resultaat voor onze opdrachtgevers te bereiken.

Historie
Hill+Knowlton Strategies Nederland maakt deel uit van de internationale Hill+Knowlton Strategies organisatie, die zijn roots heeft in Cleveland, Ohio. Daar opende in 1927 John W. Hill de deuren van zijn public relations kantoor, na een carrière van 18 jaar als reporter, editor en financieel columnist. Op het moment dat een bancaire klant tijdens de recessie failliet ging, haalde John Hill Donald Knowlton als public relations director binnen. Hill+Knowlton Strategies groeide snel, ondanks het slechte economische klimaat.

In 1934 werd het hoofdkantoor verplaatst naar New York. Na de Tweede Wereldoorlog maakte John Hill als eerste van de Amerikaanse PR-bureaus de overstap naar Europa. De opening van een kantoor in Parijs vormde het begin van de opbouw van een wereldwijd netwerk van nu meer dan 80 kantoren in meer dan 40 landen . John Hill heeft tot 1962 de dagelijkse leiding gehad van de organisatie en bleef actief tot net voor zijn dood in New York in 1977.

Werken bij Hill+Knowlton

Want een strategie is slechts zo goed als haar uitvoering

De adviseurs van Hill+Knowlton Strategies zijn er voor onze opdrachtgevers als het er echt om gaat: wij begrijpen wat hen drijft.
Gecombineerd met diepgaande kennis van het speelveld waarin onze opdrachtgevers opereren, zijn adviseurs bij Hill+Knowlton dan ook ‘trusted advisors’.

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers in uiteenlopende communicatiedisciplines bij de meest uitdagende opdrachten en communicatievraagstukken. Als het er écht om gaat: dan zijn wij op ons sterkst. Of dat nu gaat om versteviging of bescherming van de bedrijfsreputatie, veranderende wetgeving, fusies en overnames of crises. Wij beïnvloeden de stakeholders die voor onze opdrachtgevers relevant zijn met de juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal.

Het Young Professional programma
Het Young Professional programma bij Hill+Knowlton Strategies is in de eerste plaats ’training on the job’. Als Young Professional werk je in teams samen met diverse adviseurs. Je gaat aan de slag met de meest uiteenlopende opdrachten binnen verschillende disciplines van het communicatievak (Corporate Advisory, Audience Engagement, Financial Communications en Public Affairs).

Wij zoeken een nieuwe collega’s
Wil jij als communicatieadviseur werken aan de meest spraakmakende financiële transacties, ontwikkelingen in de politieke besluitvorming, ingrijpende crisiscommunicatieprojecten en zware verandertrajecten? Heb je al een paar jaar relevante werkervaring? En wil je dat in een hecht team van ware professionals doen?
Kom ons team versterken!

Bekijk hier onze recente vacature: Consultant Corporate Sustainability CSRD/ESG (Mid-senior level)


Stages
Hill+Knowlton Strategies stelt elk voor- en najaar vier stageplaatsen beschikbaar aan talentvolle studenten voor een periode van vijf maanden. Het betreft drie communicatiestages en een Public Affairs stage.

Wij zoeken communicatiestagiaires en een Public Affairs stagiair(e) voor de zomerperiode/najaar periode. Bekijk de vacatures en neem contact op met Mischa Visser (Communicatiestage) en Sander van der Kaaij (Public Affairs stage).

Public Affairs Stage Hill+Knowlton Strategies – februari 2023

Communicatiestage Hill+Knowlton Strategies Februari 2023

Partnerschap

Hill+Knowlton Strategies biedt meerwaarde aan een grote variëteit aan opdrachtgevers en zakelijke klanten. Die meerwaarde willen wij ook in het maatschappelijke domein bieden. Om die reden is Hill+Knowlton als partner verbonden aan een aantal (maatschappelijke) organisaties en platforms. Onze adviseurs ondersteunen de partners met communicatieadvies.

Johan Cruyff Foundation - Richt zich op (gehandicapte) jeugd en bewegen met Cruyff courts en activiteiten voor gehandicapte kinderen en opleidingen
Young Captain Award - Prijs voor jonge leiders binnen (grote) organisaties
M&A Community - Platform voor professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity