Meaning2Numbers

Hill+Knowlton Strategies en the IDEA! nemen initiatief om groeiende informatiekloof tussen bedrijf en belegger te overbruggen via nieuwe samenwerking Meaning2Numbers

Home / Meaning2Numbers

Back

Meaning2Numbers combineert Research Intelligence en Investor Relations om doeltreffende en effectieve dialoog te creëren in reactie op gevolgen MiFID II.
Hill+Knowlton Strategies, een strategisch communicatieadviesbureau, en the IDEA!, een onafhankelijke aandelen research boutique, starten Meaning2Numbers. Daarmee willen ze de door MiFID II ontstane informatiekloof overbruggen tussen kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven en beleggers.

Doel is hiermee beleggers meer duiding te geven over de strategie en cijfers van bedrijven en het stimuleren van de dialoog tussen beursgenoteerde bedrijven en de beleggersgemeenschap.

Na de invoering van MiFID II wordt steeds minder diepgaande aandelenresearch geschreven over kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen. Als gevolg daarvan is de informatiekloof tussen bedrijven en de beleggersgemeenschap drastisch gegroeid. Hierdoor is er minder aandacht van beleggers, veelal resulterend in dalende handelsvolumes en een mogelijk lagere waardering. Dit maakt dat het voor bedrijven steeds moeilijker toegang tot de kapitaalmarkt te krijgen en worden ze tevens kwetsbaarder voor een mogelijk vijandige overval.

“De door MiFID II ontstane trend vraagt om actie. Bedrijven en beleggers hebben nog altijd grote behoefte aan fundamentele Research Intelligence en effectieve Investor Relations. In de afgelopen jaren zie je dat de dialoog tussen small- en midcaps en beleggers sterk is verminderd. Dit heeft tot gevolg dat de beurskoers van bedrijven onder druk staat, terwijl beleggers steeds moeilijker interessante beleggingen kunnen vinden. Met Meaning2Numbers willen we er aan bijdragen om beide partijen dichter bij elkaar brengen. Wij begrijpen de uitdagingen in het vinden van de balans tussen de strategische ambities, communicatie met de kapitaalmarkt en de noodzaak tot het leveren van aandeelhouderswaarde, in de context van een brede stakeholder benadering.”, aldus Jose Tijssen, Board & Strategy Director bij Hill+Knowlton Strategies en medeoprichter van Meaning2Numbers.

Henk Slotboom, Managing Partner van the IDEA! en medeoprichter van Meaning2Numbers voegt hieraan toe: “Zo’n dialoog kan gemakkelijker tot stand worden gebracht middels een goede ‘equity story’, de beschikbaarheid van alle relevante beleggersinformatie en de juiste context. Meaning2Numbers kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Hill+Knowlton Strategies vanuit hun expertise op het gebied van Investor Relations en the IDEA! met haar onafhankelijke en diepgaande fundamentele Research Intelligence. Dit kan bijdragen aan het dichten van de informatiekloof tussen beleggers en beursgenoteerde ondernemingen. Door deze unieke samenwerking willen wij ons inzetten om de belangrijkste hordes die door MiFID II zijn ontstaan te verlagen.”

Meaning2Numbers (www.meaning2numbers.com) is een consultancy- en informatieplatform dat fundamentele Research Intelligence combineert met Investor Relations. De samenwerking tussen Hill+Knowlton Strategies en the IDEA! helpt beleggers om een beter inzicht te krijgen in Nederlandse kleine en middelgrote ondernemingen met een beursnotering door meer duiding te geven aan nieuws, aankondigingen en cijferpublicaties van deze bedrijven. Bedrijven worden geholpen door hun zichtbaarheid te vergroten, met als doel handelsvolumes te stimuleren en tot een betere koersvorming te komen.

Over Meaning2Numbers
Meaning2Numbers wil de ontstane informatiekloof tussen beleggers en beursgenoteerde ondernemingen verkleinen door het opzetten van een informatieplatform. Op dit platform wordt research en relevante bedrijfsinformatie (gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers) aangeboden aan beleggers.

Daarnaast biedt het platform haar consultancydienst aan op het gebied van Investor Relations die de zichtbaarheid van bedrijven en hun profiel op de kapitaalmarkt kan vergroten door het voeren van een actief IR-beleid. Juist een actief IR-beleid is een belangrijk deel van de oplossing om aandacht en liquiditeit voor small en midcaps terug te brengen. Dat doen we ook door strategische ondersteuning bij jaarverslagen, interim publicaties, aandeelhoudersvergaderingen, Capital Markets Days, corporate video’s en analisten calls.

De combinatie van twee vertrouwde namen en jarenlange ervaring, ondersteunt bedrijven in het efficiënt en succesvol managen van de relatie met de financiële gemeenschap en andere belangrijke stakeholders.

Achtergrond
De per 3 januari 2018 ingevoerde MiFID II-wetgeving heeft vooral het gevolg dat aanbieders van fundamentele research nu een vergoeding moeten vragen van hun klanten, terwijl de kosten tot die datum werden ‘verpakt’ in commissies op aan- en verkooptransacties. Doordat veel beleggers hun research uitgaven sterk hebben verminderd, is het aantal analisten sinds de invoering van de nieuwe wetgeving drastisch gedaald met als gevolg een sterk verminderd aanbod van researchrapporten waarvan met name de small- en midcap bedrijven te lijden hebben.

[Sassy_Social_Share]

Deze case valt onder de expertise