Uitbreiding Sustainability & ESG Advisory met ESG-expert Manuel Sosa-Skrainka

Home / Uitbreiding Sustainability & ESG Advisory met ESG-expert Manuel Sosa-Skrainka

Back

Sosa Skrainka gaat klanten helpen met het navigeren binnen de complexe ESG-regelgeving, waaronder CSRD.

Vanuit de EU neemt ESG-regelgeving in rap tempo toe. Bedrijven moeten met steeds meer, vaak complexe, regelgeving en standaarden rekening houden voor het registreren en rapporteren van niet-financiƫle informatie, zoals EU Taxonomie en CSRD. Deze nieuwe regels hebben vaak omvangrijke gevolgen.

Vanuit CSRD moeten grotere bedrijven vanaf 2024 verplicht gaan rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Voor MKB-bedrijven van bepaalde omvang geldt deze verplichting vanaf 2025. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste bedrijven hier nog niet klaar voor zijn.

Hill+Knowlton Strategies adviseert vanuit haar Sustainability Advisory team, onder leiding van Charlotte de Voogd, reeds vele bedrijven in hun duurzame transitie op het vlak van duurzaamheidsstrategie. Met de aanstelling van Manuel Sosa Skrainka bouwt Hill+Knowlton Strategies haar aanbod verder uit en kan het bedrijven nu ook adviseren op het voldoen aan ESG-regelgeving, waaronder EU Taxonomie en CSRD.

Als voormalig ESG & Ecodesign Program Manager voor HP in EMEA, brengt Manuel Sosa Skrainka 17 jaar ervaring mee in verschillende sectoren en drie continenten, waarvan de laatste 13 jaar uitsluitend gewijd waren aan duurzaamheid en ESG, inclusief het ontwikkelen van stakeholder posities en het interpreteren en implementeren van uitdagende regelgeving als de CSRD en EU Taxonomy.

Sosa Skrainka is per 1 mei van start gegaan en zal de ESG Advisory-praktijk voor Hill+Knowlton Strategies Nederland gaan leiden.